Karneval i Rio de Janeiro.

Kan inte riktigt med ord beskriva hur mycket jag älskar den staden. Har bara bra minnen därifrån, trots att jag under några timmar av mina 2 veckor där trampade omkring i urin. Det kan ha berott att vi bodde hos världens bästa värdar, att det var strålande sol varje dag och på att vi var där under större delen av Karnevalen samt en veckan innan på Pre-Carneval. Därav även urintampandet. Hur som helst så är Rio fantastiskt vackert! En del av staden (den delen man gärna hänger i om man är turist) är belägen utmed kursen på ett gäng kullar, så staden har både fantastiska stränder, vågor för den som gillar att surfa och en massa höjder att se staden ifrån. Jag lyckades pricka av alla högt belägna sevärdheter under tiden jag var där, vilket är ganska bra jobbat ändå. Särskilt med tanke på att jag var tvungna att klättra uppför ett berg (varmt!) och kasta mig utför ett annat (läskigt!).
 
Första kvällen i Rio mötte vi upp en kompis till Alexandras svenska kompis som dessutom varit utbytesstudent i Västerås för en massa år sedan. Han visade oss Copacabana by night och vi gick ut och tittade på män som fiskade.
 
De första två nätterna bodde vi på ett ganska dåligt hostel. Det var ganska likt att bo i tält, kom vi fram till. Det enda som var bättre med vårt hostel än ett tält var att det fanns elektricitet. Allt annat hade nog varit bättre på en camping. T.ex. var det ständigt stopp i toaletten och det hängde lösa sladdar i duschen..??! Vi hade dock pangutsikt rakt emot Sockertoppen.
 
När vi kom ut på gatan och vände blicken in mot stan hade vi den här utsikten. Oavsett skick på toalett och dusch så gick det inte att klaga på läget.
 
Vår första heldag i Rio ägnades åt att ligga på stranden samt besöka den här filuren.
 
 
Hans utsikt var inte illa!
 
Fan photo!
 
Vi var inte direkt ensamma om att vilja träffa Kristus om en så säger...
 
Så här såg utsikten ut IRL. Död åt selfiesticksen!
 
Efter vår andra natt på hostelet packade vi ihop våra ägodelar och flyttade in hos Chris och Tyler i stadsdelen Flamengo... 
 
...som är det rödmarkerade området på kartan (sparade mest denna för att jag själv vill ha koll på vart jag varit... hehe).
 
Efter att vi flyttat in i Chris rum med AC och eget badrum medan han tog soffan (trots att vi var Couchsurfarna; ca det mest generösa jag någonsin varit med om) så drog vi med oss Tyler och hans kompis Michel till Ipanema.
 
 
Det gick ingen nöd på oss direkt!
 
Sen blev det kväll och vi lämnade stranden.
 
Vi glittrade och blommade till oss för att gå på repitionen inför karnevalståget. Det riktiga karnevalståget, som är en tävling mellan Brasiliens bästa sambaskolor, är jättedyr och det är nästan bara turister som har råd att se det. Därför går många av Rioborna på repetitionerna istället eftersom de är gratis.
 
Vi var hungriga så Alex bestämde att vi skulle äta korv på pinne, Doritos och Guaraná (populär läsk). Ca den konstigaste middagen ever.
 
Såhär såg det ut innan sambatåget kom fram till vår del av arenan.
 
Och såhär när de dansade förbi. Flera tusen personer som tävlar för varje skola - sjukt!
 
Vi var såhär taggade och jag, som varit otaggad på att ens gå, var så glad att jag följde med!
RSS 2.0