På tur i Norge VI.

Dagen efter var det min 25-årsdag och vi började med att stiga upp tidigt och efter sång, frukost, paket, osv. begav vi oss ner till hamnen för att åka båt. Geirangerfjorden finns med på Unescos världsarvslista, så en får passa på att se det ifrån vattnet när möjligheten ges. Eller köps. Så fort vi kommit på båten insåg vi att vi glömt stoppa tillbaka batteriet i kameran (det hade laddat hela natten för att vara redo att ta 1000 bilder). Kalle hade även glömt sin mobil med bra kamera, vilket lämnade oss min mobilkamera som inte är så bra. Därav bildernas kvalle. De blev ändå över förväntan måste jag ändå säga. 
 
 
Vägen ner till Geiranger påminner om Trollstigen. Kalle tyckte den var värre att köra nerför än Trollstigen. Btw, en turistbuss välte vid Trollstigen några dagar efter att vi var där och minst en person omkom. Då fattar man hur brant och jävligt det är att köra dessa vägar. 
 
 
 
 
De sju systrarna. 
 
 
 
Gård som användes fram tills början av 1900-talet. 
 
 
Även här en gård där folk bodde fram tills för ca 100 år sedan. Stört ändå! 
 
 
Geiranger! Erebor i bakgrunden (skoja).
 
Efter fjordtur begav vi oss iväg igen!
 
Vädret mulnade men det gjorde inget för vi var i Ålesund! 
 
Eftersom jag faktiskt fyllde 25 år blev det obligatorisk öl... 
 
...photoshoot i hamnen... 
 
 
...och slutligen middag och vin på restaurang. Ändå fin kväll trots de två otroligt slitna personer vi blivit efter att ha kört bil i ca 2 veckor i sträck.  
 
Dagen efter lyckades vi hitta ut till Godöya där Alnes fyr står. Det ska tydligen vara en mycket bildskön fyr i vanliga fall. Dock inte när den byggs om och är inlindad i ett blått nät. Det hade ingen berättat för oss, men det blev en bra utflykt ändå. 
 
Kalle spejade med kikaren och jag samlade snäckor. 
 
Inne i fyren fanns det gamla scheman för när fyren skulle tändas och släckas under olika datum. 
Här har ni fyren. Om en tänker bort nätet så är den ju ganska fin ändå. 
 
Innan vi begav oss vidare emot Strömstad (Ålesund var vårt sista resmål) besteg vi ett berg mitt i Ålesund. Därifrån hade man fantastisk utsikt. På baksidan av ön uppe till höger fanns Alnes fyr. För att komma dit var vi tvungna att köra genom 3 st tunnlar och över en bro. Puh! 
 
 
 
Vår sista övernattning blev i Lillehammer, precis bredvid skidhoppsbanan som användes i OS-94. På en parkering som kostade 30 kr att stå på en natt. Ett ganska humant pris för att vara Norge. Dagen efter åkte vi tidigt emot Strömstad och nådde Tjärnö vid lunch. Då var det otroligt skönt att bara få lägga sig på soffan och veta att vi inte var på väg någonstans. Husbilssemestrar i all ära, men det är alltid skönt att komma hem. Rekommenderar starkt Norge till alla som gillar vacker natur och dramatiska landskap! Husbil är också grymt smidigt och förhållandevis billigt. Denna resa fick verkligen 5 av 5 myggbett. 
RSS 2.0