På tur i Norge I.

När Kalle och jag planerade sommaren lät jag honom i princip välja mellan en vecka i New York och två veckors husbilssemester i Nordnorge (för övrigt: så lyxigt med gemensam semester!!). Han valde utan att tveka det sista alternativet. Därmed plockade vi upp mammas och pappas husbil och åkte norrut så fort ledigheten började.
 
Efter lunchdejt med Kalles kusin i Uppsala fräste vi upp i landet. Passerade över Höga kusten-bron...
  
...och hamnade i slutet av dagen på en ställplats (obemannad husbilsparkering - varierande standard och pris) strax utanför Umeå. Njöt av en vacker solnedgång och lite korv som vi knappt lyckades grilla. Dagen efter kryssade vi mellan renar...
 
 
...åt glass i små byar (tror detta var Övre Soppero)...
 
...såg regnbågar... 
 
...och hamnade slutligen i Karesuando.
 
 
Har aldrig någonsin varit med om så mycket mygg. Ska typ aldrig mer åka till norra Sverige under sommaren för myggen höll på att knäcka mig. Myggnät och myggmedel bet verkligen inte. Vaknade i husbilen med säkert 300 myggor som surrade runt. I panik tejpade jag igen takluckan (som redan var stängd, men antog att det var därifrån mygen kom) med tre plastkassar och en hel rulle klädtejp (hittade inte vanlig tejp). Klockan 3 på natten. Tur att Kalle och jag varit tillsammans ett tag. Annars hade han säkert blivit rädd och flytt... fast då hade han blivit uppkäkad av mygg. Hur kan folk ens bo i norra Sverige? Fattar inte. Dagen efter flydde vi myggen och åkte in i Finland där vi var i ca 1 timme. Därefter körde vi över norska gränsen och nästan direkt blev landskapet helt fantastiskt. Titta på det här:
 
 
 
Vi kom fram till Tromsö där vi hittade en lyxig camping. Skurade ur alla döda myggor ur husbilen (är numera så jävla grym på att döda myggor!), vilade en stund och tog oss sedan ut för att promenera in till Tromsö City. Vädret var inte så mysigt, men i jämförelse med mygginfernot i Karesuando så var detta ändå typ en lång hallelujah-moment.
 
 
 
 
Dagen efter begav vi oss iväg med siktet inställt på Lofoten och Vesterålen. Vyerna vi passerade var nästan löjligt fina.
 
 
 
Vi stannade för natten i samhället Lödingen där ställplatsen var placerad på en vågbrytare i hamnen. Kolla bara:
 
 
 
 
 
 
 
Avslutade dagen med varsinn dyr öl på Lödingens enda pub/pizzeria med utsikt över fjorden och matbutiken och laddade inför dagen efter då vi skulle köra ut på Lofoten. Fortsättning följer....



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0