På tur i Norge II.

Efter ett par dagar på resande fot hamnade vi på Lofoten - den vackraste platsen jag någonsin sett tror jag. Nästintill löjligt hur fint det är. När vi vaknade var det solig morgon i Lödingen. Tyckte utsikte var så vacker, men det var ingenting emot det vi skulle få se under dagen. Varning för många och fina bilder! 
 
 
Vårt vrålåk längst bort. Vi hade en ganska bra havsutsikt - hehe. 
 
 
 
Lofoten visade sig från sin bästa sida. 
 
 
 
 
Kalle framför en kuliss. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett av våra besöksmål för första dagen på Lofoten var att besöka Heningsvaer, där min mamma bodde och jobbade som ung. Vi hittade till slut en parkering och kunde traska iväg för att ta en fika, titta i glasbutiker och njuta av vädret. 25 grader i Nordnorge är typ tropisk värme och lokalbefolkningen badade.
 
 
 
 
 
Därefter begav vi oss vidare emot stranden Haukland.
 
 
 
 
 
 
Sträckor som ser korta ut på kartan kan ta väldigt lång tid att köra på grund av dåliga/snirkliga vägar och mycket trafik. Plus utsikter som gör att man svindlar och måste stanna och fota då och då. Till slut kom vi i alla fall fram till stranden. 
 
 
 
 
No camping-regeln och de ca 100 tälten som var uppsatta gick inte riktigt ihop. Hehe! 
 
 
Får på vägen! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Slutdestinationen för kvällen var Å på Lofoten - den sydligaste belägna byn. Det var riktigt snirkliga vägar på slutet och jag var så glad över att Kalle kör stor skåpbil till vardags. Det är verkligen ingen enkel match att ta sig runt på Lofoten när trafiken är intensiv och varvas med cyklister, vandrare, turistbussar och lastbilar. Puh!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0