På tur i Norge III.

Efter Lofoten begav vi oss ut till Vesterålen, som är en angränsade ögrupp till Lofoten och Andenes. Där var det betydligt färre turister och kanske lite mindre dramatisk natur (egentligen lite svårt att säga, allt är så vacker!). Vi körde ut till fiskebyn Stö där vi hade reserverat plats för två nätter. *Långledigt* från husbilskörning liksom! Så skönt! Så här såg det ut på vägen från Lofoten till Vesterålen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi stannade en snabbis vid Kabelvåg kyrka. Det är den största träkyrkan i Norge. Det finns så många vackra träkyrkor med träsniderier i Norge. Som små stugor fast kykor. 
 
 
 
Så fort vi kom fram till Stö vilade vi en lång stund och gick därefter och fikade på byns enda café aka campingreceptionen. Gissa vilka de enda andra fikande gästerna är om inte min gymnasiekompis Jens med flickvän. Världen är så himla liten ibland! Efter att ha sagt hejdå till Jens och hans sällskap som var ute och vandrade gick vi en promenad i Stö.
 
 
 
 
Lyxade till det med Isbjörns-öl. Lyx på grund av att 1. Vi inte kan dricka när vi ska köra bil tidigt morgonen efter och 2. För att öl är SÅ DYRT i Norge. Dessa kostade kanske 70 kr styck och det var den billigaste sorten. 
 
 
Vädret var så himla fint och den beryktade midnattssolen lurade oss till att spela kort till kl. 00 innan vi ens insåg att det var sent. Vi hoppade i säng för att vara utvilade inför dagen efter. Då var det nämligen dags för det jag sett fram mest emot sedan vi bestämde att vi skulle åka till Nordnorge - VALSAFARI!
 
Det var kanske världens lugnaste och finaste dag! Sån tur! 
 
 
Hur många lunnefåglar som helst! Så söta! 
 
Trots vackert väder så var det ganska kallt. 
 
Efter flera timmar dök de äntligen upp - grindvalarna. 
 
 
De använde båtens skrov för att jaga fisk emot. När fisken dök under båten dök valarna efter och åt dem, och kom upp på andra sidan. 
 
Här har ni valspejaren #1.
 
Hejdå valarna! 
 
Efter mer än 10 timmar(!!!) på sjön var det kväll och alla var trötta. 
 
Båte styrde tillbaka emot Stö. Den här stora lampan används på valsafarin på vintern då det vara är solljus 2 timmar per dag. På vintern finns det mycket fler valar utmed Norges kust än på sommaren. 
 
Stö låg vackert i kvällssolen och vattnet var helt spegelblankt. 
 
 
När vi satt i husbilen och tittade ut såg det ut så här. 
 
Första parkett för midnattssolen. Bilden tagen 23.50. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0