På tur i Norge IV.

Tidigt dagen efter valsafarin var det dags att fortsätta åka söderut och lämna Lofoten och Vesterålen. Dimman låg tjock över vattnet och det var bara vi ute på vägarna. 
 
 
Vi åkte färja mellan Lödingen och Bognes och Kalle såg ut som Avicii. 
 
Den dryga timmen på färjan bjöd på vackra vyer. Såg även en val!!! 
 
En av de typ 1000 tunnlarna vi körde igenom, den ena läskigare och längre än den andra.  Den absolut värsta jag körde genom var en där de byggde om och stängt av lamporna.....
 
 
 
 
Under eftermiddagen anlände vi till Bodö. Det ösregnade och vi var tvungna att tvätta. Eftersom att det kostade pengar för en tvättmaskin och lika mycket för torktumlaren var vi snåla och hängde upp tvätten i husbilen. Här satt vi alltså och spelade kort bland våra egna fuktiga underkläder medan regnet piskade emot biltaket. Både mysigt och lite ovärdigt på något satt. Haha!
 
Dagen efter var det lika kasst väder och vi struntade därför i sightseeing i Bodö. Istället åkte vi några mil bort ifrån staden för att titta på Saltstraumen. Det är en malström som förbinder två fjordar och reglerar tidvattnet i dessa. Ungefär var sjätte timme byter strömmen därför riktning. Så smart uttänkt av moder jord! 
 
Vi hade ingen aning om när strömmen skulle byta riktning, men bara den kvarten vi stod och tittade såg vi tydligt hur vattnet strömmade åt båda riktningarna. Lite som en okoordinerad bubbelpool. 
 
Kalle var nöjd! 
 
Större delen av dagen körde vi över Svartfjället. 
 
 
 
Framåt kvällen klarnade det upp och vi började leta efter en camping. 
 
Hittade en spartansk camping bredvid sjön Namsen.
 
Tidigt morgonen efter körde vi vidare och nådde vid lunchtid fram till staden som skulle bli vår favoritstad under resan - Trondheim. Här är Nidaros-katedralen. Citat by Kalle: "En bra stad ska ha en mäktig kyrka."
 
Här satt vi och åt vår Donken-middag. Fun fact: Morötter heter gullerötter på norska. 
 
 
Liten photoshoot på Gamle bron. 
 
 
 Alltså Trondheim, så fint <3



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0